Antena Căutare

Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată

Pe 10 mai 2024, creștinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Am pregătit pentru tine mai multe mesaje și urări creștine pentru Vinerea Luminată.

colaj de imagini cu urare si izvorul tamaduirii Galerie
Pe 10 mai 2024, creștinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Am pregătit pentru tine mai multe mesaje și urări creștine pentru Vinerea Luminată. | Shutterstock.com

Izvorul Tămăduirii este o sărbătoare în Săptămâna Luminată, în prima vineri de după Paști. Pe 10 mai, în lăcașurile de cult după Liturghie, se face sfințirea aghesmei mici.

În unele zone din România există credința ca cei care beau apă sfințită sunt protejați de boli și duhuri rele pentru un an și se înzdrăvenesc.

De asemenea, preoții merg în această zi la izvoarele de apă pentru a le sfinți și, a le proteja de secare sau de adăpostirea duhurilor rele în preajma lor.

Citește și: Izvorul Tămăduirii: tradiții, superstiții și obiceiuri. Ce nu ai voie să faci

Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată

Pe 10 mai 2024, creștinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii. Dacă nu ai pregătit încă o urare creștină sau un mesaj pentru cei dragi, alege din selecția noastră.

În galeria foto găsești felicitări cu Izvorul Tămăduirii și cu icoane inspirate de această sărbătoare din Vinerea Luminată. Descoperă cele mai frumoase urări și mesaje pentru 10 mai:

Urări creștine de Izvorul Tămăduirii

Am realizat pentru tine o selecție de urări creștine pentru sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Alege mesajul sau rugăciunea preferată pentru cei dragi:

  • Izvorul Tămăduirii să vă aducă în suflet bucurie, sănătate in trup, fericire și tot ceea ce vă doriți!
  • Cu ocazia acestei sărbători, îți urez să îți găsești calea către Dumnezeu și să scapi de povara ce o ai pe suflet!”
  • Fie ca la această sărbătoare, Maica Domnului să îți aducă liniște sufletească și multă iubire! Să ai o zi frumoasă și de neuitat, alături de cei dragi!
  • Sfânta sărbătoare de azi, Izvorul Tămăduirii să vă aducă izvor de sănătate trupească şi sufletească, gânduri bune şi binecuvântări divine!
  • Izvorul Tămăduirii să vă aducă bucurie în suflet, sănătate în trup şi o viaţă plină de fericire!
  • Multă sănătate pentru toți prietenii mei cu ocazia sărbătorii de azi!
  • Cu ocazia Izvorului Tămăduirii, îți trimit cele mai bune gânduri și urări de sănătate și fericire. Sper ca această zi să aducă vindecare și binecuvântare în viața ta. Să ai parte de pace și împliniri
  • De Izvorul Tămăduirii, sănătatea să-ți fie ca izvorul care curge mereu, mereu plin de viață și putere. Sper ca această zi să-ți aducă alinare și vindecare. Gânduri bune din inima mea către tine!
  • Fie ca sărbătoarea închinată Maicii Domnului să vă aducă lumină și căldură în suflet!
  • Dumnezeu să te binecuvânteze și să te apere de suferință și rătăcire! Să nu îți pierzi credința și nădejdea în Tatăl Ceresc!
  • Îți urez o zi frumoasă și binecuvântată! Fie ca sărbătoarea închinată Maicii Domnului să îți aducă putere și mântuire!
  • Astăzi este Izvorul Tămăduirii: Sănătate, fericire și tot ceea ce vă doriți!
  • Născut-ai, Fecioară, pe ploaia cea mai presus de dire; izvor de viață curgător ai fost, izvorându-ne nouă nectrul nemuririi, apa care curge spre viața veșnică și izvoarele cele dulci curgătoare din fântâna ta pururea, din care desfătându-ne, strigăm: Bucură-te, izvor de viață purtător!
  • Cu ocazia sărbătorii închinate Maicii Domnului, îți doresc să ai parte de liniște sufletească și mântuire!”
  • Izvorul Tămăduirii să îți aducă binecuvântare și credință nemărginită! Fie ca Maica Domnului să te apere de toate greutățile vieții!
  • Fie ca agheasma mică să te apere de boli și de rele tot restul anului! Dumnezeu să te binecuvânteze!
  • Cu ocazia acestei sărbători, din Vinerea Luminată, îți urez o viață lungă și fericită, plină de iubire Dumnezeiască!
  • Fie ca această zi sfântă să îți aducă liniște și putere de a trece peste toate greutățile vieții! Să nu îți pierzi niciodată speranța și credința în Dumnezeu!
  • Cu ocazia acestei zile sfinte, îți doresc sa fii milostiv și smerit! Fie că bunătatea sa nu te părăsească niciodată, iar Dumnezeu să îți fie aproape la orice pas!
  • De Izvorul Tămăduirii, î ți doresc să ai parte de pace sufletească, iar Sfânta Liturghie să îți aducă liniște și putere!
  • Fie ca Maica Domnului să te apere de influențele negative din jurul tău! Te felicit pentru fiecare pas pe care l-ai făcut în cariera ta!
  • Fie ca Dumnezeu să îți arate mereu calea cea dreaptă și să te ajute să iei deciziile importante! Să nu îți pierzi speranța!
  • Dragă prietene, cu ocazia Izvorului Tămăduirii îți doresc sănătate și putere să depășești orice obstacol. Să ai parte de vindecare și lumină în viața ta! Cu drag și prietenie.
  • De Izvorul Tămăduirii, sănătatea să-ți fie stânca pe care te poți sprijini în orice moment. Sper ca această zi să-ți aducă alinare și pace în inima ta. Cu drag și gânduri bune!
  • Fie ca Izvorul Tămăduirii să aducă în viața ta apa curată a sănătății și a fericirii. Să ai parte de binecuvântare și împliniri în fiecare zi. Cu dragoste și urări sincere.
  • Sfânta sărbătoare de azi, Izvorul Tămăduirii să vă aducă izvor de sănătate trupească şi sufletească, gânduri bune şi binecuvântări divine!
  • O zi binecuvantată pentru toţi, sub protecţia Maicii Domnului!

Citește și: Rețetă de plăcintă cu brânză. Cum se face preparatul care nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii

Cele mai frumoase mesaje de trimis pe 10 mai

Pe lângă urările creștine de Izvorul Tămăduirii, poți adăuga și o rugăciune pentru Fecioară Maria în mesajul trimis celor dragi. Iată câteva exemple de rugăciuni scurte:

  • Cuvine-se cu adevărat să te fericim, Născătoare de Dumnezeu, cea puru­rea fe­ricită și prea nevinovată și Maica Dumne­zeului nostru. Ceea ce ești mai cinstită decât heruvimii și mai slăvită fără de ase­mănare decât serafimii, ca­re fără stri­că­ciune pe Dumnezeu Cu­vântul ai născut, pe tine, cea cu ade­vărat Năs­cătoare de Dumnezeu, te mărim.
  • Apărătoare Doamnă, pentru biruinţă mulţumiri, izbăvindu-ne din nevoi, aducem ţie, Născătoare de Dumnezeu noi robii Tăi. Ci, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, izbăveşte-ne din toate nevoile, ca să strigăm ţie: Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!
  • Sub milostivirea ta scăpăm, Născătoare de Dumnezeu, rugăciunile noastre nu le trece cu vederea în nevoie, [ci] din primejdie ne izbăvește pe noi, una curată, una binecuvântată!
  • Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te! Ceea ce ești plină de har, Marie, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre.
  • Stăpână, stăpână primește rugăciunile nevrednicilor robilor tăi și ne izbăvește pe noi dintru toată nevoia și necazul. Toată nădejdea noastră spre tine o punem, Maica lui Dumnezeu, păzește-ne sub sfânt acoperământul tău.
  • Împărăteasa mea cea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, prietena săracilor, bucuria celor mâhniți, acoperitoarea celor necăjiți, vezi-mi nevoia, vezi-mi necazul; ajută-mă ca pe un neputincios, hrăneşte-mă ca pe un străin. Necazul meu îl știi; deci, dezleagă-l precum voieşti, că n-am alt ajutor afară de tine, nici altă folositoare grabnică, nici altă mângâietoare bună, ci numai pe tine, o, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzeşti şi să mă acoperi în vecii vecilor. Amin.
  • Niciodată nu vom tăcea, de Dumnezeu Născătoare, a vesti puterile tale, noi nevrednicii, că de nu ai fi stătut înainte rugându-te pentru noi, cine ne-ar fi mântuit dintru atâtea primejdii, sau cine ne-ar fi păzit până acum slobozi? De la Tine Stăpână nu ne vom depărta, că pe robii tăi pururea îi mântuieşti din toate nevoile.

Imagini cu Izvorul Tămăduirii

În rândurile de mai jos regăsești mai multe imagini cu icoane inspirate de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, precum și Izvorul Maicii Domnului din Ein Karem.

Citește și: Rugăciunea lui Iisus Hristos pentru zi de zi. E cea mai puternică cuvântare pentru Mântuitor, conform lui Arsenie Boca

Ce sărbătorim de Izvorul Tămăduirii, în prima vineri după Paște

Originea acestei sărbători se află în legenda unei minuni care s-ar fi petrecut lângă un izvor de lângă Constantinopol. Potrivit tradiției, un orb și-ar fi recăpătat vederea spălându-se pe ochi cu apa acestuia.

Orbul a ajuns la izvor datorită împăratului Leon, care a împlinit descoperirea făcută de Maica Domnului: ”Nu este nevoie să te ostenești, căci apa este aproape. Pătrunde, Leone, mai adând în pădure și, luând cu mâini apa tulbure, potolește cu ea setea orbului și unge cu ea ochii lui cei întunecați.”

Mai târziu, împăratul Leon a ridicat pe locul unde s-a petrecut minunea o biserică cu hramul ”Izvorul Tămăduirii”. Aici primește vindecare și împăratul Justinian, care ridică o biserică și mai mare pe locul acela.

Rezultate Loto azi, 9 mai 2024. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus... Rugăciune puternică de Izvorul Tămăduirii. Acatistul Izvorului Tămăduirilor Născătoarei de Dumnezeu.Ce rugă trebuie să r...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x